Missie

Holland Ski Racing heeft tot missie het bieden van een landelijk platform voor getalenteerde Nederlandse wedstrijdskiërs die hun talent zover mogelijk willen ontplooien en ontwikkelen.

Jonge skiërs uit het hele land behoren een kans te krijgen om zich verder te ontwikkelen tot talent. Deze talenten behoeven verder ondersteund te worden om tot maximale ontwikkeling te komen. Het doel van HSR is de maximale ontwikkeling van het individu. Hiertoe is het noodzakelijk dat een onafhankelijke organisatie de verschillende belangen en krachten bundelt en gemeenschappelijke faciliteiten en ondersteuning biedt.

Skiërs van alle clubs in Nederland zijn welkom zonder dat deze direct hun huidige club hoeven te verlaten. Hierdoor wordt het mogelijk voor alle jonge skiërs in Nederland hun talent tot het maximale te ontplooien ongeacht de clubachtergrond.

Holland Ski Racing wil in die zin juist samenwerken met skiteams in Nederland. Daar waar individuele skiteams vaak niet de mogelijkheid hebben tot het bieden van een volwaardig programma voor de talentvolle, dan wel meer eisende, skiërs, is Holland Ski Racing de partner in de oplossing.